Loading...

Header European day of parks
Dag van het Nationaal Park
Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, een dag die door veel Europese parken wordt gevierd. Uiteraard doen we dat door omstandigheden dit jaar online, maar dat maakt het thema van dit jaar misschien wel extra actueel: dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid.

De Nationale Parken van Nederland
Nederland heeft 21 Nationale Parken, waarbij Nationaal Park Nieuw Land de jongste is. Gezamenlijk vertellen de nationale parken het verhaal van de Nederlandse natuur. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen. Het eerste Nationaal Park in Europa werd op 24 mei 1909 in Zweden ingesteld. Naar aanleiding hiervan wordt jaarlijks in de Nationale Parken van Europa "De Dag van het Nationaal Park" op deze dag gevierd.

Beleef de parken online
Vanwege de bijzondere situatie waarin we momenteel leven, vieren we dit jaar de Dag van het Nationaal Park online. Onder het mom van “wat weet jij van de Nationale Parken…” hebben we voor deze dag een speciale quiz gemaakt. Zo beleven mensen vanuit huis de Nationale Parken en leren ze de leukste dingen over deze bijzondere natuurgebieden. Er zitten uiteraard ook vragen bij over Nationaal Park Nieuw Land. Doe de Nationale Parken Quiz (beschikbaar vanaf 22 mei)

Nationaal Park Nieuw Land bezoeken
Ook in deze bijzondere tijden is het mogelijk om de natuurgebieden van Nationaal Park Nieuw Land zelf te beleven. Check voor je bezoek de actuele RIVM richtlijnen. Ga naar
www.nationaalparknieuwland.nl voor meer informatie of volg ons op Twitter, Facebook en Instagram.

Natuur doet je goed
De Nationale Parken hebben een belangrijke missie om mensen met de natuur te verbinden. Zo ook Nationaal Park Nieuw Land. Parken beschermen niet alleen onze waardevolle natuur, ze leveren ook positieve gezondheidsresultaten op. Contact met de natuur is essentieel voor de gezondheid, en in een Europa dat steeds meer verstedelijkt moeten we kansen creëren voor burgers om het buitenleven te verkennen. Positief contact met de natuur heeft bewezen welzijn te creëren en een actieve levensstijl te bevorderen.

Over de Dag van het Nationaal Park
De Dag van het Nationaal Park is een initiatief van de organisatie Europarc. In Nederland wordt de Dag van het Nationaal Park geïnitieerd door Samenwerkingsverband Nationale Parken (SNP), het Nationale Parken Bureau (NPB) en IVN Natuureducatie in samenwerking met de Nationale Parken en de daarbij betrokken organisaties.