Regionieuws

Faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen lijkt onafwendbaar

 

Het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen lijkt onafwendbaar, dat meldt Omroep Flevoland aan de hand van verschillende bronnen.

In Lelystad is de afdeling verloskunde van het Zuiderzee ziekenhuis al gesloten. Ook de afdeling klinische kindergeneeskunde is stopgezet. Kinderen die langere tijd in het ziekenhuis verblijven worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. Tevens vinden er in het ziekenhuis alleen nog 'direct medisch noodzakelijke operaties' plaats.
De spoedeisende hulp is nog wel gewoon open, net zoals de polikliniek. "Oók voor kindergeneeskunde, verloskunde en gynaecologie.", aldus de MC Groep.

Ook een aantal uitzendbureaus heeft hun personeel teruggetrokken, men is bang dat er niet meer betaald gaat worden.
Een bewindvoerder bekijkt de mogelijkheden van de ziekenhuizen, woensdagmiddag is het personeel bijgepraat.
Ziekenhuizen in de regio zijn al in overleg in hoeverre de zorg van de in nood verkerende ziekenhuizen van de MC Groep eventueel kan worden overgenomen.

De provincie en alle zes de Flevolandse gemeenten noemen het "onacceptabel dat de continuïteit van de zorg stopt en dat het ziekenhuis uit Lelystad verdwijnt."
Het wegvallen van het ziekenhuis in Lelystad heeft volgens de gemeenten en provincie consequenties voor alle 180.000 inwoners in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis en zorgt voor grote maatschappelijke onrust, zo meldt Omroep Flevoland verder.

 

Advertentie