Regionieuws

Flevolandse scholen gaan de Energy Challenge aan

De ecologische basisschool De Verwondering in Almere is de vijfde Flevolandse school die de Energy Challenge aan gaat.

Jongeren op basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school. Spelenderwijs ontdekken jongeren hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.
Gedeputeerde Jop Fackeldey was aanwezig bij de start van de challenge. De provincie ondersteunt scholen die de Energy Challenge willen doen. De eerste opdracht voor groep 8 van De Verwondering was het maken van een ‘energievreter’.

Flevolandse scholen gaan de Energy Challenge aan

Generatie

Jop Fackeldey: “In Flevoland hebben we inmiddels al generaties die zijn opgegroeid met een landschap waarin duurzame energie, in de vorm van windmolens, een logisch onderdeel zijn. Met de Energy Challenges leren de scholieren welke wereld er nog achter zit én welke mogelijkheden het ook voor hun toekomst biedt. En als ze hun enthousiasme ook mee nemen naar huis, dan is dat ook mooi meegenomen!”

Challenges

De Energy Challenges daagt jongeren op basis- en voortgezet onderwijs uit tot een duurzaamheidscampagne. Elke school vormt een team van ‘Energizers’. Dit team neemt het voortouw om de school en zijn omgeving te verduurzamen! Tijdens de campagne gaan de teams op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek en duurzaamheid.
Het project laat leerlingen zien wat hun invloed is op de energierekening van de school en hoe ze deze rekening door gedrag kunnen beïnvloeden. De leerlingen worden uitgedaagd om, als eigenaar van deze energierekening, het energieverbruik te verlagen. Alleen al door je gedrag te veranderen, kun je 15% besparen!
Ingrid Kloosterman: “In 2019 is er een motie aangenomen om Stichting Energy Challenges te introduceren en te ondersteunen bij het uitrollen van het Energy Challenges Programma op alle basisscholen in de provincie Flevoland. Wij zijn heel blij en trots dat na een periode van Covid we eindelijk van start zijn gegaan!”.

Ook meedoen als school?

Mocht jouw school meer informatie willen, dan staat de meeste informatie op onze website www.energychallenges.nl met daarop vermeld ook onze contactgegevens van onze Stichting Energy Challenges. Mocht een school interesse hebben in deelname in ons programma dan kan dat ook via onze website of bel met 085-0230342.

 

Advertentie