Regionieuws

Gratis cursus politiek actief

Op 10 juni 2024 start in Lelystad de cursus Politiek Actief voor de provincie. De cursus is bedoeld voor inwoners van Flevoland die meer willen weten over de provincie en die wellicht interesse hebben om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Aanmelden is gratis. 

Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Daarnaast zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie om ervaringen uit de praktijk te horen. Ter afsluiting wonen de deelnemers een Statenvergadering bij.

Provinciehuis Flevoland

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op het provinciehuis in Lelystad. Deelname is gratis. 

Maandag 10 juni, 19.30-22.00 uur: Bijeenkomst 1 Introductie en kennismaking (Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de provincie? Hoe werken de verkiezingen en wat zijn de politieke partijen?)

Maandag 24 juni, 19.30-22.00 uur: Bijeenkomst 2 De provincie (Hoe werkt de provincie? En hoe gaat de besluitvorming binnen de provincie en hoe kun je dat beïnvloeden?)

Maandag 8 juli, 19.30-22.00 uur: Bijeenkomst 3 De Provinciale Staten (Wat zijn de taken en rollen van de Provinciale Staten, welke instrumenten heeft een Statenlid, hoe zit het met de provinciefinanciën? Kennismaken met Statenleden en burgerleden)

Woensdag 17 juli, 15.30-19.00 uur: Statenvergadering bijwonen en om 18.00 diner op het provinciehuis.

Advertentie