Regionieuws

Help de bij, ook thuis!

Binnenkort is weer de Nationale Bijentelling. Zo krijgen we beter zicht hoe het gaat met de bij in de stedelijke omgeving. Help de bij en zorg voor een bijenvriendelijk tuin of groenstrook met bijenplanten in jouw omgeving. Doe mee aan de challenge van deze week: “Help de bij thuis” en ontvang een gratis gids met tips voor het aanleggen van een bijenvriendelijke tuin en een zakje met bloemzaden! 

Challenge: Help de bij thuis

In Nederland leven bijna 360 wilde bijensoorten. Ruim de helft daarvan wordt met uitsterven bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving en dus voor onze voedselvoorziening. Bijen zorgen ook voor de voortplanting van wilde planten en zijn voedsel voor vogels.

Help de bij, ook thuis!

Doe en ontvang gratis bijenpakket

Bij deze challenge leg jij jouw eigen bijenvriendelijke tuin of bijenrijke groene strook aan in de buurt. Iedere deelnemer aan deze challenge ontvangt een gratis gids met tips voor het aanleggen van een bijenvriendelijke tuin en een bloemzaden zakje. De gids is ontwikkeld door de afdeling Oost Flevoland van de Nederlandse Bijenvereniging.

Impact challenge vorige week 

Flevolanders namen enthousiast deel aan de challenge: “Thuis klusje klaren? Ga voor circulair!” Bijna 40 inwoners van Flevoland omarmen deze challenge en zijn gelijk aan de slag gaan. Als alle Flevolanders circulair gaan klussen kunnen we samen zo’n 400.155 kilo grondstoffen besparen!

1 jaar challenges voor 1 circulair Flevoland    

In april staan de challenges in het teken van ‘duurzaam voedsel’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.  

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl   

Advertentie