Regionieuws

Henderson Creative Living genomineerd voor Participatiepenning 2020

Wethouder Egge Jan de Jonge van Zeewolde heeft namens het college van B&W afgelopen donderdag 12 december de felicitaties overgebracht aan Henderson Creatieve Living directeur Ruud Mons voor de nominatie voor de Flevolandse Participatiepenning 2020. De Participatiepenning wordt volgend jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Dat zal gebeuren door Cedris-voorzitter en participatieboegbeeld Job Cohen tijdens het ondernemersevent van de Stichting Flevopenningen op 21 februari in de passagiersterminal van Lelystad.

Henderson Creative Living

Henderson Creative Living is één van de zes genomineerde bedrijven uit Flevoland en is door de gemeente Zeewolde voor de Participatiepenning 2020 voorgedragen omdat ze zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van inclusiviteit en de Banenafspraak in het bijzonder.

Actieve rol

Henderson Creative Living is importeur en distributeur van onderhoudsvrije composiet tuinmaterialen, zoals schuttingen, tuinpalen, vlonderplanken en rabatdelen. Zij verkopen via hun webshops producten aan groothandels, hoveniers, aannemers en sinds kort ook aan particulieren. Al langere tijd is een collega uit de Banenafspraak actief als magazijnmedewerker en bijrijder. Daarnaast heeft onlangs een tweede persoon uit de doelgroep tijdens een ‘meeloopdag’ als bijrijder kennisgemaakt met het dagelijkse werk bij Henderson. Hij zal naar verwachting in maart aan de slag kunnen.

Wethouder De Jonge zei: “Henderson Creative Living neemt een actieve rol als maatschappelijk betrokken werkgever en heeft daarmee een voorbeeldfunctie voor andere werkgevers in Zeewolde. Onder leiding van Ruud Mons toont Henderson zich een waar ambassadeur voor de inclusieve arbeidsmarkt.”

Inspiratie voor anderen

Ruud Mons toonde zich blij verrast met het bezoek van wethouder Egge Jan de Jonge en Johanan Korevaar, beleidsadviseur bestaanszekerheid & participatie van de gemeente Zeewolde. “Wij hopen met onze inzet een positieve bijdrage te leveren aan de inclusieve maatschappij, die wij allen nastreven”,  zei Mons die de wens uitsprak dat de inspanningen van Henderson een inspiratie zijn voor anderen om kansen te bieden aan mensen die hulp nodig hebben bij het vinden en behouden van werk.

Flevoland Werkt!

De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). RWF is een actiegericht samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, UWV en gemeenten in de arbeidsregio Flevoland. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ werken de partijen intensief samen aan de realisatie van een inclusieve arbeidsmarktregio waarin niemand aan de kant staat.


Bron: EZPress
Advertentie