Regionieuws

Informatiemiddag over ‘levend verlies’

De CVA-keten Noordwest-Veluwe zet zich in om patiënten en hun naasten te informeren over de impact van gezondheidsverlies als gevolg van een beroerte of hersenletsel. In dit kader organiseert de keten een informatiemiddag op dinsdag 14 mei. Deze middag vindt plaats in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Christl Wassenaar, coördinator CVA-ketenzorg, vertelt: “Gevoelens van verlies zijn normaal, maar hoe ga je daar goed mee om? De middag is bestemd voor mensen die in de afgelopen jaren een beroerte hebben gehad of op een andere manier hersenschade hebben opgelopen.” De middag is ook interessant voor familieleden en zorgprofessionals.

Tijdens de informatiemiddag zal een ervaringsdeskundige het publiek meenemen in zijn verhaal en ook een mantelzorger zal vertellen wat verlies van gezondheid betekent in de thuissituatie. Een medisch maatschappelijk werker vertelt over welke gevoelens loskomen na zo’n heftige gebeurtenis. Christl: “Al met al een middag vol persoonlijke verhalen, maar ook een moment om informatie op te doen. Na de koffiepauze krijgen deelnemers de kans om de themamarkt te bezoeken, waar informatie wordt verstrekt over mogelijkheden om het leven na hersenletsel weer op te pakken met betrekking tot werk, sport en ondersteuning. Professionals en lotgenoten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en dieper in te gaan op het onderwerp.”

De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 17.15 uur en vindt plaats in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk (locatie: De Snip (1e etage). Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.stjansdal.nl/voorlichting. Deelname is gratis.

Advertentie