Regionieuws

Jongeren voelen Statenleden aan de tand

Een twintigtal jongeren mocht op woensdag 1 december in het provinciehuis het gesprek aangaan met Statenleden tijdens het Provinciaal Jeugddebat Flevoland. De jongeren zijn afkomstig van Helen Parkhurst, Baken Park Lyceum en Trinitas Gymnasium uit Almere en RSG Levant uit Zeewolde.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat jongeren van zich laten horen. De deelnemers confronteerden tijdens het Jeugddebat verschillende Statenleden over onderwerpen die er voor hen toe doen. “Het is heel belangrijk dat jongeren van zich laten horen, zodat ook zij gehoord worden door de politiek”, zegt gedeputeerde Jop Fackeldey.

Jongeren voelen Statenleden aan de tand

De jongeren gingen in debat met Statenleden Sylvia Kers (PvdD), Bryant Heng (ChristenUnie), Chris Jansen (PVV) en Arief Khedoe (DENK). Ze debatteerden over actuele provinciale onderwerpen, denk aan het klimaat en de woningbouwopgave. “Jongeren hebben de toekomst en ze hebben vaak ontzettend frisse ideeën. Tijdens het Jeugddebat is het mooi om te zien hoe betrokken deze jongeren zijn bij belangrijke onderwerpen voor Flevoland en Nederland.”

Van de deelnemende jongeren werden er twaalf geselecteerd voor het 27ste Nationaal Jeugddebat in Den Haag in het voorjaar van 2022.

Advertentie