Regionieuws

Kandidaten voor Lelyprijs 2020 gezocht!


Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland zoekt personen of verenigingen uit de provincie Flevoland die in aanmerking komen voor de Lelyprijs van 2020. Het gaat om mensen of initiatieven die zich vrijwillig gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur.

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds

De prijs, bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten, bestaat uit een bedrag van € 5.000 – te besteden aan cultuur of natuur – en een kunstwerk van Siemen Bolhuis.

Over de Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit steeds een andere Flevolandse gemeente. In tegenstelling tot voorgaande jaren komen dit jaar kandidaten uit de hele provincie Flevoland in aanmerking voor de prijs, kandidaten die zich provinciaal of binnen hun gemeente hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur.

In maart 2019 heeft Pieter-Jan Niebeek met zijn team van vrijwilligers van Jolpop in Lelystad de prijs ontvangen voor het groeiende succes van het jaarlijkse festival. De prijs werd uitgereikt door Leen Verbeek, commissaris van de Koning en voorzitter van de Flevolandse afdeling van het Cultuurfonds. Voor diverse culturele initiatieven ging de prijs in 2018 naar Museum Nagele, in 2017 naar Erik Wallenburg uit Zeewolde, en in 2016 naar de vrijwilligersgroep van Stichting De Flevowand in Biddinghuizen. Een jaar eerder was de Lelyprijs voor Puck van der Zwan, voor zijn verdiensten voor de Urker klederdracht.

Nominaties

Wilt u een persoon of organisatie voordragen voor de Lelyprijs 2020? Nominaties, uiteraard voorzien van een motivatie, kunnen vóór 15 oktober 2019 worden gestuurd naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, bij voorkeur per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van nominatie Lelyprijs 2020. Per post verzenden kan naar Postbus 55, 8200 AB Lelystad.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Advertentie