Regionieuws

Minister ontvangt petitie tegen prijsstijging stadsverwarming

Op het Binnenhof in Den Haag is vanmorgen de petitie over de tariefverhogingen van EnNatuurlijk aangeboden aan minister Rob Jetten van Economisch Zaken & Klimaat. De landelijke petitie is ruim 27.000 keer ondertekend.

De onvrede zit ‘m bij de fors gestegen energieprijzen die EnNatuurlijk doorberekenen aan hun klanten. Bewoners van de wijken Warande in Lelystad en Polderwijk in Zeewolde hebben daarop aan de bel getrokken en zijn een online petitie gestart. “De verhoging van de warmteprijzen door EnNatuurlijk is absurd”, vindt Zeewoldenaar Robert Stomphorst. EnNatuurlijk-woordvoerder Noud Bex legde eerder bij Omroep Flevoland uit de “bittere pil” te begrijpen, maar die te verklaren door de “exorbitante stijging” van het gas. “We hebben onze uiterste best gedaan de prijsstijging te beperken.”

Minister ontvangt petitie tegen prijsstijging stadsverwarming

De energieprijzen voor klanten stijgen minder hard door een compensatieregeling vanuit het Rijk. “Wij vinden dit ook een heel vervelende situatie”, zegt een woordvoerder van het Ministerie van Economisch Zaken & Klimaat, “en de overheid heeft niet voor niets heel veel geld beschikbaar gemaakt om mensen tegemoet te komen door die energieprijzen te drukken. Maar het helemaal op maat maken voor huishoudens is veel lastiger.”

De petitie is “heel erg getekend op EnNatuurlijk”, maar “het probleem speelt in bredere zin en de minister plaatst dit dan ook in de algemene context.” Het ministerie is bezig aan een wijziging van de Warmtewet, waarmee de maximumtarieven losgekoppeld zouden worden van de gasprijzen. Dat wetsvoorstel hoopt men later dit jaar aan te kunnen bieden aan de Tweede Kamer.

Foto: Omroep Brabant

Advertentie