Regionieuws

Provincie Flevoland onthult regenboogbankje

Bij het provinciehuis in Lelystad staat vanaf vanmorgen een regenboogbankje. Aan het begin van de landelijke Regenboogweek is dit bankje onthuld door statenlid Leonie Vestering (Partij voor de Dieren). Zij deed dat samen met Tjeerd van der Wal, algemeen directeur van de provinciale organisatie.
Provinciale Staten hebben op 27 september 2017 een motie aangenomen dat Flevoland Regenboogprovincie is. Diversiteit in de samenleving is belangrijk en in Flevoland kan je zijn wie je bent.

Vandaag is het begin van de Regenboogweek, een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en interseksuele (LHBTI) mensen. De provincie ontplooit in Flevoland daarom verschillende activiteiten om de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI’ers te bevorderen. Met het regenboogbankje bij de hoofdingang van het Provinciehuis wil de provincie uitdragen dat zij een inclusieve organisatie is waarin iedereen zichzelf kan zijn. Van 8 tot en met 12 oktober 2018 doet de provincie Flevoland mee aan Regenboogweek met een gevarieerd programma waarin LHBTI’ers centraal staan.

Provincie Flevoland onthult regenboogbankje
Advertentie