Regionieuws

Provincie en gemeente staat stil bij vrijheid

Op woensdag 6 maart stonden commissaris van de Koning, Leen Verbeek en zijn adviseur en projectleider 5 mei-viering, Patriek Hofstra, stil bij vrijheid. Burgemeester Gerrit Jan Gorter en de heer Bert Holleman, bode bij gemeente Zeewolde, deden dit in het gemeentehuis. Zij plaatsten hun persoonlijke voorwerp op de ‘bevrijdingszuil’ die tijdelijk in het gemeentehuis bij de publieksbalie staat.* De geplaatste voorwerpen staan symbool voor hun gedachten en gevoelens bij ‘In Vrijheid Kiezen’. Want dat is het jaarthema van de Nationale Viering Bevrijding, waar de provincie Flevoland dit jaar gastheer voor is. Ook inwoners kunnen voorwerpen of een boodschap achterlaten.

Flevolands initiatief

Vanaf deze week doen Flevolandse gemeenten mee aan dit initiatief. Met als doel om de inwoners van Flevoland te inspireren en te betrekken bij (de aanloop naar) het vredefeest op 5 mei 2019. Provincie 

De voorwerpen vertalen wat Flevolanders bij vrijheid denken, voelen of zien. Hun keuze als inspiratiebron. Verschillen zijn daarin van waarde. Als stimulans tot dialoog. Blijf nieuwsgierig naar elkaar. In alle diversiteit die Flevoland rijk is.

Gedachten in woorden

Geen voorwerp voorhanden, maar wel een eerste gedachte bij ‘In Vrijheid Kiezen’? Een herinnering, een ervaring of een wens voor de toekomst. Die woorden kunnen Flevolanders op een flyer achterlaten in de glazen bol. En ze gaan mee naar het Almeerse theater KAF waar op 5 mei de Nationale viering plaatsvindt. Vrijheid geef je door.    

Foto: Studio Wierd

*Update op 7 maart

Provincie Flevoland staat stil bij vrijheid
Advertentie