Loading...

St Jansdal dicht voor nieuwe patiënten
Grote druk op patiëntenopname St Jansdal

Woensdagochtend kon het St Jansdal in Harderwijk weer open voor nieuwe patiënten, nadat het ziekenhuis dinsdagavond hulp kreeg van andere ziekenhuizen in de omgeving, waar patiënten toch konden worden opgevangen.
"De druk is nu even van de ketel maar de situatie kan zo weer veranderen", zo verklaarde een woordvoerder.

Op de spoedeisende hulp van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk lag het dinsdagavond vol met patiënten met COVID-19. Patiënten lagen op de SEH te wachten op een bed binnen de verpleegafdelingen, maar die waren er tijdelijk niet. Het lag overvol! Daarom kon het ziekenhuis niet anders dan de deuren per direct te sluiten en een tijdelijke opnamestop af te kondigen.

“We zitten echt meer dan vol”, zei bestuursvoorzitter Relinde Weil. “Het overplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen lukt onvoldoende, omdat deze met hetzelfde probleem kampen. Daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om tijdelijk dicht te gaan.”

Ook het hoge ziekteverzuim onder medewerkers door corona speelt een rol in de toenemende druk op het ziekenhuis. Weil: “Wij weten dat landelijk hard wordt gewerkt aan het vergroten van de ziekenhuiscapaciteit voor de opvang van coronapatiënten. Laten wij hopen dat dit op zeer korte termijn lukt.”