Regionieuws

St Jansdal ziekenhuis zonder stroom

Donderdagochtend even na half 10 viel de stroom uit in een deel van Harderwijk met postcode 3846. Door onbekende oorzaak viel echter echter ook bij het St. Jansdal ziekenhuis (postcode 3844) en de naastgelegen parkeergarage de stroom uit. De stroomuitval werd veroorzaakt door problemen bij Liander. Rond 11.10 was de storing opgelost.

Hulpdiensten uit de regio werden opgeroepen en er werd opgeschaald naar GRIP2, een noodsituatie waarbij hulpdiensten gezamenlijk worden gecoƶrdineerd. De brandweer was aanwezig om mensen uit liften te bevrijden en te assisteren bij eventueel voorkomende tilwerkzaamheden.

St Jansdal ziekenhuis zonder stroom

Naar verluidt waren er ook problemen met de noodstroomvoorziening, die onder andere de afdeling intensive care van stroom moet voorzien bij calamiteiten. Bij eerdere stroomstoringen in het ziekenhuis, onder andere in 2016 en 2011, werkte die noodstroomvoorziening ook al niet.

Om 11.10 uur meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland dat de storing was opgelost en dat de stroomlevering weer was hersteld. Het ziekenhuis kon daarna gefaseerd weer worden opgestart.

In hoeverre de stroomstoring gevolgen heeft (gehad) voor patiƫnten en/of operaties is nog niet duidelijk.

Advertentie