Regionieuws

Vanaf 20 juni groot onderhoud Vogelweg

Op maandag 20 juni 2022 start Provincie Flevoland met het grootschalig onderhoud aan de N706 Vogelweg. Tegelijk wordt een kort traject van de Roerdompweg dat aansluit op de Vogelweg vernieuwd.

De weg is tijdens de werkzaamheden gesloten voor doorgaand verkeer. Voor bestemmings- en landbouwverkeer worden maatregelen genomen om de omleidingsroutes zo kort mogelijk te houden. De werkzaamheden duren tot eind juli 2022.

De N706 Vogelweg is toe aan groot onderhoud. Een traject van 2,5 kilometer wordt vernieuwd. De noordelijke rijstrook wordt voorzien van een nieuwe wegconstructie terwijl de zuidelijke rijstrook alleen wordt voorzien van nieuwe asfaltlagen. De kruisingen Ooievaarsweg/Lepelaarsweg en Reigerweg/Roerdompweg worden ook voorzien van nieuw asfalt.

Vanaf 20 juni groot onderhoud Vogelweg

Tegelijkertijd vernieuwen we circa 600 meter van de Roerdompweg tot aan de N706 Vogelweg. Voor de fietsers komt er een fietsoversteek bij de Vogelweg/Roerdompweg zodat het oversteken veiliger kan.

Tot slot vernieuwen we twee bushaltes bij de Vogelweg/Reigerweg.‘Met deze werkzaamheden zetten we als provincie Flevoland weer een belangrijke stap in het vergroten van de verkeersveiligheid op deze drukke provinciale weg’, aldus gedeputeerde Jan de Reus.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd.

Fase 1: hoogstwaarschijnlijk zal deze twee weken duren: (20 juni t/m 4 juli)
De werkzaamheden vinden plaats aan de Vogelweg tussen de kruisingen Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepe¬laarsweg. De kruisingen zijn gesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmings- en landbouwverkeer kan wel gebruik blijven maken van beide kruisingen.

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Fase 2: hoogstwaarschijnlijk zal deze vier weken duren: (4 juli t/m 31 juli)
In deze fase zijn er nog steeds werkzaamheden aan de Vogelweg tussen de Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepelaarsweg. De kruisingen Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepelaarsweg zijn gesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmings- en landbouwverkeer kan in deze fase langs de kruising Ooievaarsweg/Lepelaarsweg rijden via een tijdelijke bypass. Bestemmings- en landbouwverkeer kan echter niet langs de kruising Reigerweg/Roerdompweg rijden en wordt omgeleid. Ook vinden er in deze fase werkzaamheden plaats aan de Roerdompweg (tot circa 600 meter vanaf de Vogelweg).

 

Omleidingsroutes

Verkeersregelaars zien toe op het gebruik van de omlei¬dingsroute voor landbouwverkeer en bestemmingsverkeer.

Voor reizigers van buslijn 159 rijdt de bus de normale dienstregeling. De haltes aan de Schollevaarweg komen te vervallen. Reizigers die gebruik maken van deze haltes kunnen gebruik maken van een taxi-pendelbus waarmee reizigers kunnen overstappen op de reguliere busdienst.

Kijk voor meer informatie op www.connexxion.nl/nl/resultaten/dienstregeling

Advertentie