Regionieuws

Veiligheidsweek op scholen levert magere resultaten op

Vanaf maandag 9 oktober, was het de "Week van de Veiligheid". Een week waarin de veiligheid van de leerlingen centraal stond op het RSG Levant (Zeewolde) en RSG Slingerbos (Harderwijk). Dit had als doel een veilige omgeving te bieden voor de ontwikkeling van de leerlingen. In dit kader werkte de school samen met de lokale politie en voerden deze een onaangekondigde kluisinspectie uit. De resultaten van deze inspanningen leverde niets op, ondanks de hooggespannen verwachtingen.

Deze kluiscontrole, in samenwerking met de politie, werd onlangs uitgevoerd, waarbij de kluisjes werden geïnspectereerd op verboden items zoals messen, vuurwerk, drugs en alcohol. De inspectie omvatte niet alleen de RSG locaties maar ook andere middelbare scholen in Harderwijk, Ermelo, Zeewolde en Putten.

Entree van de Levant in Zeewolde

Opvallend is dat, ondanks de inzet van politie en schooldirectie, er in geen enkel kluisje iets werd aangetroffen dat niet was toegestaan, laat het RSG desgevraagd weten. Het schoolbestuur prijst de samenwerking met de lokale politie en benadrukt de goede banden met de jeugd- en wijkagenten van de politie. In de gehele regio is maar 1 iemand betrapt.  

"De verwachting was dat er meer leerlingen aangesproken zouden worden op spullen die niet geoorloofd zijn", aldus één van de leerlingen. "Er was één persoon uit de klas gehaald die iets in zijn bezit had wat niet mocht, maar het was opvallend om te zien, dat eerder op de dag al veel leerlingen naar hun kluisje liepen". 

Desondanks blijft de vraag bestaan of deze kluisinspectie de beloofde resultaten heeft opgeleverd, gezien het feit dat er geen verboden voorwerpen zijn aangetroffen. Dit roept op tot verdere evaluatie van de effectiviteit van dergelijke acties en de verwachtingen die ermee gepaard gaan.

Advertentie