Regionieuws

Werkzaamheden aan Biddingringweg, Oldebroekerweg en diverse fietspaden

Vanaf half september ondergaat een deel van de Biddingringweg tussen Dronten en Biddinghuizen, evenals de Oldebroekerweg en verschillende fietspaden in de omgeving van Biddinghuizen, verbeteringswerkzaamheden. Op dinsdag 5 september organiseert Provincie Flevoland een inloopavond in kerkcentrum De Voorhof in Biddinghuizen om deze werkzaamheden toe te lichten.

De Biddingringweg zal tussen half september en begin december gedurende zes tot zeven weken worden afgesloten. Dit is noodzakelijk voor het verbreden en opnieuw inrichten van de weg, gelegen tussen de Dronterweg en de Swifterweg. Momenteel zijn er nog aansluitingen van de Garnaal- en Botweg op de Biddingringweg, maar deze zullen verdwijnen. De aansluiting met de Palingweg blijft behouden.

In dezelfde periode worden ook beschadigde betonplaten op het fietspad langs de Biddingringweg vervangen.

werkzaamheden aan wegen en fietpaden in flevoland

Daarnaast worden er wijzigingen aangebracht op zes locaties waar het fietspad langs de Oldebroekerweg grenst aan nabijgelegen erven. Deze aanpassingen hebben tot doel het fietspad te verhogen.

De Oldebroekerweg zal voor een periode van twee weken worden afgesloten in verband met werkzaamheden aan de brug over de Oldebroekertocht. Deze werkzaamheden omvatten het vervangen van voegen en de installatie van een nieuwe leuning.

Tot slot zal het asfalt op de fietspaden langs de Elburgerbrug worden vervangen door beton.

Deze werkzaamheden hebben een verwachte duur van zes tot zeven weken. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zullen de Biddingringweg en de Oldebroekerweg, ter hoogte van de brug over de Oldebroekertocht, afgesloten zijn. Er zal een omleidingsroute beschikbaar zijn voor het doorgaand verkeer. De werkzaamheden worden naar verwachting begin december afgerond.

Voor verdere details en vragen kunt u de inloopavond bijwonen op dinsdag 5 september, tussen 17.00 en 19.00 uur, bij kerkcentrum De Voorhof in Biddinghuizen (Akkerhof 3). Medewerkers van de provincie en de gemeente staan klaar om informatie te verstrekken en uw vragen te beantwoorden. Er is geen vast programma. Meer informatie is te vinden op www.flevoland.nl.

Advertentie