Regionieuws

Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer ViaVé gegund aan Willemsen-de Koning

Het college van de gemeente Elburg heeft mede namens de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde besloten het vervoer aan Willemsen-de Koning Groep B.V. te gunnen. Het gaat om het Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer in de eerst genoemde zes gemeenten. Zeewolde sluit alleen aan voor het leerlingen- en jeugdvervoer.

De opdracht is aan Willemsen-de Koning gegund voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid om deze nog driemaal met een jaar te verlengen. De opdracht start per 1 januari 2023.

Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer ViaVé gegund aan Willemsen-de Koning

Wethouder en regionale kartrekker Henk Wessel geeft aan dat de stuurgroep erg tevreden is met de aanbesteding. “We kijken erg uit naar een goede samenwerking waarin de nieuwe vervoerder de klant centraal zet. Wij denken met deze partij alle inwoners van de zeven gemeenten een goede vervoeder te kunnen bieden”.

Start 1 januari 2023

Willemsen-de Koning is de winnaar van de Europese aanbesteding waarop meerdere vervoersbedrijven zich hebben ingeschreven. De kwaliteit van de dienstverlening die de vervoersbedrijven aanboden, waaronder de communicatie met de reiziger, vormde een belangrijk onderdeel van de gunning.

De opdracht start per 1 januari 2023. Dit betekent dat het huidige Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer tot die datum ongewijzigd blijft. Alle betrokkenen worden op tijd en voor 1 januari 2023 geïnformeerd door de nieuwe vervoerder. Het leerlingenvervoer voor de gemeente Zeewolde zal later starten, namelijk vanaf augustus 2023.

Aanbesteding gym-/zwemvervoer

Ook het gym-/zwemvervoer voor de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten en Zeewolde is opnieuw aanbesteed. De touringcarbedrijven blijven voor bijna alle Noord-Veluwse gemeenten hetzelfde, met uitzondering van Elburg en Zeewolde. In Elburg gaat per 1 januari 2023 De Vier Gewesten/VTS Tours het vervoer rijden. In Zeewolde zal Gebo Tours dit vervoer met ingang van het schooljaar 2023-2024 oppakken.

Advertentie