Loading...

Open dag St Jansdal Lelystad
Zaterdag 16 maart Open dag St Jansdal Lelystad

Op zaterdag 16 maart zet St Jansdal Lelystad tussen 11.00 en 15.00 uur de deuren wijd open

Zaterdag 16 maart 2019 is het de landelijke open dag van de zorg. Heel veel zorginstellingen zetten hun deuren open. Ook St Jansdal in Lelystad! Tijdens de open dag krijgen bezoekers informatie over het ziekenhuis, gezondheidsvoorlichting en voorlichting over werken in St Jansdal. Dit zijn belangrijke doelstellingen van dit evenement.

De open dag  is een uitgelezen kans voor de inwoners van Lelystad om een kijkje achter de schermen te nemen. Medewerkers van St Jansdal Lelystad vertellen graag over hun beroep en laten zien hoe zij elke dag hard werken aan goede zorg voor de patiënten. Iedereen krijgt deze dag bij binnenkomst informatie over welke afdelingen geopend zijn en welke activiteiten en rondleidingen zij organiseren.

Unieke kans om OK te bekijken en meet & greet

Bezoekers kunnen zelf kiezen aan welke rondleidingen zij willen deelnemen en welke afdelingen zij willen bezoeken. Bijzonder is dat een kijkje kan worden genomen in de operatieafdeling. Bezoekers kunnen vragen stellen aan de chirurg en het team op de OK.  Een unieke kans! Ontmoet ook onze dokters tijdens diverse meet & greets.    

Doe- en Kijkdag in het stadhuis

Ook is er op 16 maart in het stadhuis van Lelystad een Doe- en Kijkdag met het thema gezondheid, plezier en welzijn. Inwoners van Lelystad maken op een laagdrempelige manier kennis met het brede zorg- en welzijnsaanbod in hun gemeente. Ze kunnen er terecht voor informatie die door de deelnemende organisaties op een interactieve manier wordt aangeboden. Zo zijn er zijn er sportieve en leefstijlactiviteiten voor jong en oud, theatervoorstellingen en workshops. Ook het vacatureaanbod van St Jansdal wordt er gepresenteerd. De Politiekids begeleiden bezoekers met een speurtocht tussen stadhuis en ziekenhuis.

Cabaretvoorstellingen ‘oudje’ in  het stadhuis

Een belangrijk speerpunt van het St Jansdal is zorg voor ouderen. In onze cabaretvoorstelling 'oudje' laten we een aantal ouderen aan het woord. St Jansdal heeft al zo'n dertig jaar een eigen cabaretgroep Placebo. Placebo speelt met de harde maar soms o zo grappige realiteit. ‘Oudje’ is een thema met een lach en ook een traan. Deze gratis voorstelling duurt 35 minuten en speelt om 12.00 uur en om 14.00 uur in de Raadzaal van het stadhuis.

Kinderactiviteiten en muziek

Voor kinderen zijn er veel leuke dingen te doen. Ze kunnen met hun pop of knuffel naar de poppendokter of hun eigen arm laten gipsen (na opgave via website, vol=vol). Er is ook een ballonnenclown en kinderen kunnen worden geschminkt. Een grote attractie is IJsco Ali. Hij goochelt met ijs of het niets is. Dweilorkest ‘Toeter nog maar één’ speelt op diverse plekken in het ziekenhuis en de muziekband BB & the Clubmasters treedt op.

Koffie, thee en limonade

De koffie en thee tijdens de open dag bieden wij onze gasten gratis aan. Voor de kinderen is er limonade. Het restaurant is op zaterdag 16 maart de gehele dag open.

Er doen veel afdelingen mee. Er is veel te doen tijdens de open dag. Wij hopen veel inwoners vanuit Lelystad en omstreken te mogen begroeten. Iedereen is van harte welkom. Kom kijken, beleven en meedoen op zaterdag 16 maart a.s.! Bekijk het programma via https://www.stjansdal.nl/openhuislelystad