Loading...

6e plaats op NK estafette
6e plaats op NK estafette

Afgelopen zondag stonden 4 atleten van Zeewolde Atletiek aan de start van de NK Estafette in Amstelveen. Omdat de blessure van Jari van der Voorn toch heftiger bleek dan gehoopt werd Finn van der Es nog op het laatste moment opgesteld als loper. Ondanks de tegenvaller dat Jari niet kon lopen, was hij er de hele dag bij om zijn teamgenoten aan te moedigen op dit NK.

Twee estafettes stonden er op het programma. De Zweedse estafette (400, 300, 200, 100 meter) en de 4x80 meter. Vanwege het diverse team - mila lopers en sprinters - was de Zweedse estafette als gegoten voor vandaag. 2e in de serie, en overall 6e van Nederland!

Hierna volgde de 4x80 meter waarop het nationale niveau dit jaar erg hoog is. De favorieten lieten in dezelfde serie als waar wij in liepen hun stokje vallen, maar dat bracht Araya niet van de kaart. Een solide race werd er gelopen in een nieuw clubrecord van 44,58 seconden en daarmee 14e van Nederland. Zeer tevreden sluit de vereniging de grote wedstrijden dit jaar af, uitkijkend naar de clubkampioenschappen volgende week op de eigen baan in Zeewolde.