Sport

800 deelnemers voor de regionale Jeugdcrossloop Competitie

Afgelopen zaterdag was Zeewolde het toneel voor de tweede voorronde wedstrijd van de Regionale Jeugdcrossloop Competitie van de Atletiekunie. Rond de 800 deelnemers, afkomstig uit de wijde regio deden hier aan mee. Waaronder 63 jongens en meiden uit Zeewolde.

De organisatie was in handen van Zeewolde Atletiek. Tussen 11.00 en 15.00 uur vonden er in totaal 17 startmomenten plaats voor wisselende afstanden. Afhankelijk van de leeftijdscategorie was dit een 4, 3, 2,5km, 1250m of 1000m. Hiervoor had de vereniging nabij de RCN buitendijks een afwisselend parcours uitgezet.

Ondanks de niet aflatende regen, en de wind, lieten de vele deelnemers én de tientallen vrijwilligers zich niet ontmoedigen. Enthousiast en gedreven gingen de deelnemers van start, allemaal in de hoop op een finaleplaats later in februari in Wieringermeer.

Ruim 800 deelnemers voor de regionale Jeugdcrossloop Competitie

Door het afwisselende parcours geldt de crossloop in de regio als een populaire en aantrekkelijke crossloop. Toch was dit waarschijnlijk de laatste keer dat dit evenement op deze locatie georganiseerd kon worden. Dit in verband met de plannen van Staatsbosbeheer voor natuurontwikkeling. De organisatie zal voor het volgende seizoen dus op zoek moeten naar een nieuwe locatie.

Advertentie