Sport

ALS zwemactie in Zeewolde

Ondanks dat de City Swim in Amsterdam werd afgelast is er tot nu toe 1,463 619 opgehaald.
Zeewoldenaren Elizabeth en Jan Peter Witteveen kregen zaterdagavond te horen dat het event werd afgelast. Er ging van alles door Elizabeth heen en er was besloten om toch naar Amsterdam te gaan.
De training kon immers voor Elizabeth niet voor niets zijn, ze keek er naar uit en had zich geestelijk en lichamelijk voorbereid. Ook met de vraag in het achterhoofd, "kan ik dit volgend jaar nog wel"?
Juist afgelopen week heeft ze een rolstoel moeten aanschaffen, omdat lopen van afstanden haar moeite kost, maar ook omdat haar longen zich niet meer voldoende vullen om haar de lucht te geven om te lopen.

Ze zijn naar Amsterdam gegaan om aanwezig te zijn bij de zovele andere ALS patiënten, partners, familie en vrienden; samen toch iets af te sluiten. Een deel van de zwemmers ging de zwemafstand lopen, maar dit was voor Elizabeth niet mogelijk.

De voorzitter van de City Swim deelde een emotioneel verhaal, Pieter van de Hoogenband sprak de deelnemers toe en de onthulling van het bedrag wat tot dan toe was opgehaald werd zichtbaar: 1.463.619 Euro!
Dit was een heel emotioneel moment en tevens ook confronterend voor Elizabeth.

Door de mogelijkheid om het Wolderwijd in te gaan dooreen initiatief van haar vriendin Judith Bergman-van der Hoorn, hebben ze toch hun statement kunnen maken en heeft de ongeneeslijke
spierziekte toch de aandacht gekregen die het nodig heeft. En volgens Elizabeth was dit misschien nog wel beter in eigen dorp dan zwemmen door de grachten van Amsterdam.
*
10-09-2018 Update op eerder geplubliceerd artikel

Amsterdam City Swim 2018
Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie