Athletics Champs ook in Zeewolde

Athletics Champs

Na ooit een try-out op het grasveld heeft Zeewolde Atletiek inmiddels voor de tweede maal een volwaardige Athletics Champs wedstrijd kunnen organiseren op de atletiekbaan. Athletics Champs is binnen de atletiek een speelse wedstrijdvorm die in de regio nog niet veel bekendheid geniet.

Dit in tegenstelling tot regio's in andere delen van het land, waar ook echte competitievormen worden gehanteerd. Daardoor is het extra speciaal om dit in eigen dorp te kunnen organiseren. Te gast waren pupillen van AV Zuidwal (Huizen) en AV Nijkerk, samen met 85 pupillen van Zeewolde Atletiek.

Bij de Athletics Champs geldt zowel de individuele als de teamprestatie. Naast de teamestafette en meters maken doorliepen de oudere pupillen een 3 uur durend programma met polsstokverspringen, vortexwerpen, kogelstoten, hoogspringen en hordenlopen. De jongere pupillen deden sprint, hindernislopen, slingerwerpen, hurkhoog en eveneens vortexwerpen. De atleten werkten in teams van 6-9 leeftijdsgenoten met de opdracht om per onderdeel een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Per onderdeel werden de beste 4 teampresaties meegenomen naar het eindklassement. Het podium was mooi gelijk verdeeld. Nijkerk was oppermachtig bij de CDE pupillen, Zeewolde bij de B pupillen en Zuidwal nipt aan bij de A pupillen. Samen met de deelnemende verenigingen probeert Zeewolde de Athletics Champs ook in deze regio goed op de kaart te zetten.

Dit jaar volgen nog twee wedstrijden, dit naast de klassieke regionale competitiewedstrijd die Zeewolde Atletiek op 15 juni organiseert. Op de eigen baan in Zeewolde!

*Foto's: Marijn van Braak

Advertentie