Sport

Atletiekbaan toneel voor Sportlab Sedoc

In het tv-programma Sportlab Sedoc duikt oud topatleet Gregory Sedoc in de innovaties binnen de topsport. Hij gaat naar testcentra, windtunnels en universiteiten, én naar de atletiekbaan van Zeewolde! In de uitzending van komende vrijdag analyseert hij de 200m van Dafne Schippers. Naast interviews en andere beelden loopt Gregory ook zelf de 200m. Dafne zelf was vertegenwoordigd via de Pacer2, een elektronische haas die na het startsein het tempo van Dafne Schippers weergaf. Gregory nam het op tegen haar race waarbij Dafne eindigde op 21,63.
De resultaten van de opnamen zijn in vrijdag 28 mei te zien bij AvroTros. De pupillen die op dat moment (in maart) aanwezig waren voor de training, keken met belangstelling naar alles dat gaande was en natuurlijk ook naar de race van Gregory.
Atletiekbaan toneel voor Sportlab Sedoc
Uiteraard konden ze het niet laten om na afloop zijn handtekening te vragen!
Het was niet de eerste keer dat er op zo'n manier geraced werd tegen Dafne Schippers. In september 2018, liepen atleten al eens eerder de 200m van Dafne. Met eveneens de Pacer2 die het tempo aangaf, gingen tientallen jeugdleden van start om achter Dafne te eindigen op de 200m.

Foto's : Zeewolde Atletiek van de opnames in Maart
Advertentie