Sport

Atletiekvereniging brengt Bevrijdingsvuur naar Zeewolde

In de nacht van 4 op 5 mei, bij de overgang van herdenken naar vieren van de bevrijding, wordt ook dit jaar in Wageningen het Bevrijdingsvuur aangestoken.

Atletiekvereniging brengt Bevrijdingsvuur naar Zeewolde

Na de ontsteking wordt het Bevrijdingsvuur als een letterlijk lopend vuur verspreidt over heel Nederland. Diverse loopgroepen brengen het Bevrijdingsvuur in estafette naar hun eigen gemeente. Zo ook de lopers van Zeewolde Atletiek.

Op 4 mei nemen de Zeewoldenaren rond middernacht het Bevrijdingsvuur in ontvangst uit de handen van de burgemeester van Wageningen. Daarna brengen ze in estafette de fakkel hardlopend van Wageningen naar Zeewolde. Ondersteund door een begeleidende auto en een fietser lopen zij de 85km lange route van Wageningen naar Zeewolde.

De lopers verwachten 's ochtends rond 8.45 uur, via de dijk vanuit Harderwijk via de Raadhuisstraat, aan te komen in het clubhuis bij de atletiekbaan. Na een korte pauze met een welverdiend ontbijt vertrekt de groep richting De Verbeelding om daar het Bevrijdingsvuur over te dragen aan Burgemeester Gorter. Vanaf hier zal het vuur een onderdeel vormen bij de ceremonie en onthulling van het nieuwe monument.
Het Bevrijdingsvuur staat symbool voor hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is. Natuurlijk is het leuk als ook andere bewoners bij de binnenkomst hun steun en belangstelling tonen.

Woensdagavond in de uitzending van "Van de Beek Draait Door" zullen 2 leden die gaan lopen meer komen vertellen over deze fakkeltocht.

(Foto : archief uit 2018)

Advertentie