Sport

Badmintonners speelden Mini Maxi-toernooi

De activiteitencommissie van de badmintonclub uit Zeewolde, BC Zeewally, heeft na een onderbreking van enkele jaren (incl. Coronajaren) weer een Mini Maxi-toernooi georganiseerd. Het aantal deelnemers haalde nog niet het aantal van vorige edities, maar het spelenthousiasme van de deelnemers was er niet minder om.

In dit toernooi spelen vaste koppels van een Mini en een Maxi in een poule tegen andere vaste koppels van een Mini en een Maxi. Mini’s zijn maximaal 14 jaar oud, en de Maxi’s moeten minimaal 15 jaar oud zijn. Koppels worden zoveel mogelijk op hetzelfde spelniveau ingedeeld. Deelnemende (jeugd)leden waren aangemoedigd om een familielid, buurman, buurvrouw of vriend(in) als teamgenoot mee te nemen, waarbij het niet nodig was om een ervaren speler te zijn. Spelplezier stond voorop. 

Het al dan niet ervaren zijn leek voor verschillende speelstijlen te zorgen. Zo speelden een aantal deelnemers de 'camping-stijl' (ofwel de shuttle zo lang mogelijk in de lucht houden), terwijl anderen de 'wedstrijdstijl' speelden (proberen de shuttle in het speelveld van de tegenpartij op de grond te krijgen), waarbij je natuurlijk de meeste punten scoort. Op de gewone speelavonden en in de bondscompetitie wordt uiteraard het wedstrijdmodel gespeeld. Voor nu konden de verschillende stijlen de pret niet drukken. Na de pauze, waarin een drankje door de club werd aangeboden in het Sportcafé, volgden de resterende poule partijen en de fanatiek gespeelde finalewedstrijden.

En zo kwamen de volgende winnaars uit de bus: In poule 1 werden Erwin en Luka eerste en Agneta en Robin zeer verdienstelijk tweede. In poule 2 wonnen Anton en Nynke overduidelijk eerste en haalden Chantal en Zoë een fraaie tweede plaats. Onder applaus van de aanwezigen mochten de prijswinnaars hun prijs, een vergulde shuttle, in ontvangst nemen.

Voor dit jaar staan er bij de badmintonclub nog meer activiteiten op het programma. Behalve enkele toss-avonden (de eerstvolgende op 16 april), volgt er op 26 mei een Open toernooi (inschrijven kan nog, zie website). Verder wordt er nagedacht hoe in het najaar het 40-jarig bestaan van de club feestelijk gevierd gaat worden. Voor meer informatie over badmintonnen in clubverband in Zeewolde kan men terecht op de website www.zeewally.nl. Of gewoon naar een speelavond komen. Welkom!

Een badmintonwedstrijd met 4 personen, een scheidsrechter en aan de rechterkant publiek
Bron foto: Piet Roskamp - BC Zeewally
Advertentie