Sport

Beweegfestijn voor mensen met een beperking

Op zaterdag 26 oktober vindt opnieuw het Beweegfestijn plaats. Een gevarieerde middag waarop mensen met een beperking kunnen kennismaken met sporten of gewoon lekker (samen) gaan bewegen. Verstandelijk of fysiek beperkt, jong of oud; waar het om gaat is wat je allemaal wel kunt. Bewegen hoort een feest te zijn, en dat is precies ook de opzet van het Beweegfestijn.

Sportmeerkamp (archieffoto)

Deelnemers kiezen zelf het programma dat het beste bij hen past en naast meedoen is er ook voldoende ruimte voor voorlichting. Zo is er een Sportmeerkamp, waarbij verschillende sporten kunnen worden beoefend, maar ook het Beweegplein. Het Beweegplein zit vol met allerlei kort durende spel- en beweegvormen die je zo vaak mag doen als je wilt. Gooien, rollen, zwaaien! Lekker ontdekken, ervaren en vooral samen veel lol maken. Het Beweegplein is heel geschikt voor deelnemers met een kortere spanningsboog.

Voor de wat meer 'gedreven' sporters is er de Sportmeerkamp. Na de gezamenlijke warming-up worden er onderdelen gedaan zoals atletiek, voetbal, korfbal en nog een vierde verrassingsonderdeel. De Sportmeerkamp wordt feestelijk afgesloten met een teamestafette.
Het belooft een bijzondere editie te worden. Naast de grote variatie en ontmoetingsmogelijkheid voor verschillende doelgroepen zullen voorafgaand aan het festijn diverse sport- en zorgaanbieders een overeenkomst afsluiten omtrent samenwerking rond sport en bewegen. Dus zet de datum in je agenda! Zaterdag 26 oktober, 14.00-17.00 uur, sporthal De Horst in Zeewolde. Voor meer informatie of aanmelding kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;of bellen: 06-26738562 (Sybrigje Westerhof).


*Foto: Archieffoto van de eerdere deelnemers van de Sportmeerkamp

Advertentie