Sport

Bewoners Coloriet de Sfinx kunnen heerlijk zwemmen in Het Baken

Bewoners van Coloriet de Sfinx Zeewolde konden afgelopen vrijdag 24 februari zwemmen in het zwembad Het Baken te Zeewolde.

Er is veel geregeld, gesproken en in december kwam een bewoonster zelfs proefzwemmen. Eindelijk was het dan zover; met 10 bewoners naar het zwembad. Dankzij de vrijwilligers, bestaande uit zorgmedewerkers die zich als zwemvrijwilliger hebben opgegeven en familie, kregen de bewoners één op één begeleiding.

‘Het was een geweldige middag om op terug te kijken’, vertelt coach welzijn Carolina van Beek. ‘Bewoners hadden soms 10 tot 20 jaar niet meer gezwommen en vonden het geweldig om het water weer te voelen.

5 zwemmende ouder met begeleider en schuimrubber ondersteuning en 1 zelfstandige zwemmer

Natuurlijk was het best even spannend en zeker met de speciale lift die de bewoners rustig in het water liet zakken. Eenmaal in het water was het toch heel vertrouwd en plezierig. Sommige bewoners zwommen zo weg en andere vonden het heerlijk om te drijven. Een dame die het zwemmen even spannend vond heeft aan de kant alles bekeken en zei: “Och was ik nu maar ook gaan zwemmen”. Ze vond het erg leuk om alles te zien en gaat de volgende keer vast mee.’

Voor herhaling vatbaar

Door de enthousiaste samenwerking met het zwembadpersoneel kon dit alles plaatsvinden. Carolina: ‘We zijn super tevreden met hoe dit is verlopen. En als je de lach op ieders gezicht ziet weet je waar je het voor doet.’ Samen met haar collega’s is Carolina het volgende zwemuitje alweer aan het plannen. ‘En als het even kan zouden we dit wel elke twee weken willen doen! Want bewegen in het water is erg goed voor de lichamelijke conditie en het lachen met elkaar is voor het welbevinden van iedereen’, besluit ze.Advertentie