Sport

Dortmund Hallenfest mooie afsluiting atletiek indoorseizoen

Terwijl de Nederlandse topatletiek deze weken de prijzen verdeeld in het Omnisportcentrum in Apeldoorn waagden een aantal junioren van Zeewolde Atletiek zich over de grens. Bij het Hallensportfest in Dortmund namen ze het op tegen atleten uit de wijde regio van zowel Duitsland als Nederland.

Rick, Jouke, Senna, Martijn en Jari tijdens de atletiek indoor in Dortmund

Martijn Schoemaker, Jari van der Voorn, Senna Kampinga, Rick van der Meer en Jouke Westerhof kwamen hier uit op o.a. de onderdelen kogelstoten, verspringen, 60m sprint, 60m horden, 800m, 300m en hoogspringen. Een mooie ervaring waarbij de 5 atleten met totaal 6 podiumplaatsen naar huis gingen. Rick van der Meer (junior C) verbeterde daarbij zijn PR voor verspringen met 10cm naar 5,22m. Senna Kampinga liep heel stoer de 60mh met een voor hem nieuwe hoogte namelijk 84cm. Hij deed dit vlekkeloos en liep meteen een PR.

Voor de jongens was dit meteen de afsluiting van een knap en intensief indoorseizoen. Ze kijken uit naar het nieuwe outdoorseizoen dat eind maart start met een openingswedstrijd in ons eigen Zeewolde en aansluitend ook de landelijke competities.

*Foto: Rick, Jouke, Senna, Martijn en Jari tijdens de atletiek indoor in Dortmund

Advertentie