Sport

Flinke sprong VV Zeewolde na tweede zege op rij

Stond VV Zeewolde nog niet zo heel lang geleden tweede van onderen; na de overwinning van afgelopen zaterdag op EFC ’58 vindt de ploeg van trainer Carl Aventurin zichzelf terug op de zesde plaats in de derde klasse B.

Na de ingecalculeerde zege bij de roemloze hekkensluiter Lelystad ’67 (0-2) moest VV Zeewolde zaterdag op eigen veld aantreden tegen EFC ’58. De Ermeloërs, waar Aventurin vorig seizoen nog de scepter zwaaide, hadden Lelystad een week daarvoor nog met 13-0 opgerold, dus VVZ was gewaarschuwd voor de aanvallende kracht van de promovendus.

Flinke sprong VV Zeewolde na tweede zege op rij

Nadat EFC in de derde minuut al de leiding nam, kwam VVZ tien minuten later langszij door een treffer van Alexander Sijtsma. De talentvolle spits Collin van den Brink verzuimde de Zeewoldenaren kort voor rust nog op voorsprong te schieten, maar maakte dat na rust goed door zowel de 2-1 als de 3-1 aan te tekenen. In de slotfase kwam EFC nog op 3-2, maar in de laatste minuten van de reguliere speeltijd alsmede in de lange blessuretijd kwam daar geen verandering meer in.

Door de nieuwe overwinning is VV Zeewolde nu geklommen naar de zesde plaats op de ranglijst. Maar de verschillen zijn uiterst klein: de achterstand tot plaats twee is nog maar drie punten, maar de voorsprong op plaats elf is ook nog altijd maar twee punten.

Advertentie