Sport

Gratis workshop door Europees Kampioen Karate!

Europees Karate kampioen Alex van Suffelen geeft in de herfstvakantie eenmalig een gratis workshop Karate. Dit jaar werd deze Zeewoldenaar voor de 2e keer Europees kampioen en in plaats van een officiële huldiging op het gemeentehuis viert hij dat liever met deze workshop. Hij wil Zeewolde met zijn sport laten kennismaken en nodigt dan ook iedereen (inclusief burgemeester en wethouders) van harte uit!

Van Suffelen wil volwassenen en kinderen met zijn kampioenschap inspireren. “Karate hield mij van de straat, leerde me respect en doorzetten. Gaf me kracht in mijn lijf maar ook in mijn hoofd. Leerde me dat ik wat waard was. Leerde me ook de juiste keuzes te maken voor de toekomst. En dat is ook meteen de reden waarom ik meer mensen kennis wil laten maken met mijn sport. Ik wil ze laten zien dat ze daardoor sterker in hun schoenen komen te staan, respect leren voor mensen om hen heen. Ze laten zien dat ook zij de moeite waard zijn, ze leren doorzetten en laten zien dat ook zij een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan. Ik train iedereen om kampioen te worden, is het niet in karate dan is het wel in je grenzen verleggen. Bij volwassenen helpt dat om je doelen te behalen, dat kan zowel privé als zakelijk.”

Bij kinderen heeft Alex weer een heel andere motivatie: “Er zijn zoveel jongeren die het moeilijk hebben, of dat nu komt door de thuissituatie, door school of gewoon om wie ze zijn en wat ze doen. Met de ervaringen uit mijn jeugd wil ik ze helpen inzien dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat ze stuk voor stuk een talent hebben, of dat nu karate, Frans of wiskunde is, dat maakt mij niet uit. Ik wil ze helpen en laten voelen wat ze waard zijn. En dat ook zij een verschil kunnen maken in deze wereld”.

Deze workshop is dan ook bedoeld voor iedereen; jong en oud, fit of niet, echt voor iedereen die kennis wil maken met Karate of met de Kampioen. Ook de ervaren karateka’s in en om Zeewolde zijn natuurlijk van harte welkom. Alex past in zijn training altijd per pupil het niveau van de oefening aan. Zo blijven de lessen voor iedereen leuk en uitdagend.

De workshop vindt plaats op woensdag 24 oktober om 15.00 uur bij Body Plan Sport, Corridor 84 in Zeewolde.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen per workshop beschikbaar dus van tevoren aanmelden is verplicht. Bij grote belangstelling worden er ‘s avonds nog twee extra workshops gegeven.

De workshops duren een uur. Er wordt getraind in gymkleding en op blote voeten. En het is verstandig om een bidon met water mee te nemen.

Meer informatie en een aanmeldformulier is online te vinden op alexathletics.info/workshop en bij Body Plan Sport aan de balie.

Alex van Suffelen
Advertentie