Sport

Grote klasse bij afsluiting crosscompetitie

Zaterdag 9 maart was het tijd voor de finale van de regionale crossloopcompetitie. In totaal 20 atleten van Zeewolde Atletiek hadden zich hiervoor weten te plaatsen. Individueel en/of als ploeg. Tijdens deze finale namen ze het op tegen de finalisten uit alle drie de voorronde poules. 

Decor voor deze crossloop was een waterrijk recreatiegebied bij Landsmeer waar naar schatting 1275 atleten en toeschouwers vanuit alle hoeken uit de regio zuid, midden, noord bijeenkwamen. Het aantal atleten per leeftijdsgroep bedroeg 68 tot 86 atleten, waarbij afhankelijk van de leeftijd afstanden werden gelopen tussen de 5km (U18-20) en 700m (U8). De concurrentie was dus groot en al bij de start moest atleten goed tactisch gaan lopen.
Voor Zeewolde niet zonder resultaat! Dieter Verster werd 3e bij de jongens U13, Thijmen Versteeg werd in deze categorie 7e. Bovendien wist hij zich samen met Thijmen, Daniel Verweij, Boaz Bosveld en Leon Lavèn de beker te veroveren voor de 1e plaats bij de ploegen! Maar ook de overige deelnemers uit Zeewolde mochten er zijn. Zo noteerde Jolien Langstraat de 11e plaats tussen alle 67 leeftijdsgenoten, Rixt Room 18e van de 62. Grote klasse!
1e plaats voor de ploeg jongens U13
1e plaats voor de ploeg jongens U13
Deze finale wedstrijd betekende meteen ook de afsluiting van het winterseizoen.Geen crosslopen meer en geen indoorwedstrijden, vanaf nu concentreren de jeugdatleten zich, naast andere activiteiten en wedstrijden, op de pupillencompetitie en de teamcompetities U14, U16, U18&U20.

 

Advertentie