Sport

Hoge punten op meerkamp atletiek

Net als veel andere sporters proberen ook de atleten uit Zeewolde het wedstrijd gemis in te halen. En zeker niet onverdienstelijk!

Terwijl Rick van der Meer van start ging in Lisse, waren Aaron Bos, Jonathan van Lien en Quirijn Pastoor paraat op de meerkamp in Delft. Op een meerkamp wedstrijd worden in 2 dagen 8 (JD) of 10 (U18) verschillende onderdelen afgewerkt. Zaterdag begon de dag voor de jongens in Delft met de sprint waar alle 3 de jongens startten met een persoonlijk record. Het verspringen en kogelstoten volgden daarna met meer dan uitstekende resultaten waaronder een stoot van 10,13m van Aaron waarmee hij ver over zijn vorig persoonlijk record ging. Aan het einde van het zaterdagprogramma regende het zo hard, dat het hoogspringen door werd geschoven naar de zondag. Zondagochtend verraste Jonathan van Lien met een sprong van 1,70m hoog waarmee hij het clubrecord nu in handen heeft. Vervolgens werden op de horden, discus, speer en de afsluitende 1000 meter nog een aantal strakke prestaties neergezet.
Hoge punten op meerkamp atletiek

Rick van der Meer, sinds ruim een jaar trainend bij GAC Hilversum, was dit weekend in Lisse bij de Van der Hulst Jeugdmeerkamp. Een perfect meetmoment om te zien of de gedane trainingsarbeid tijdens de coronaperiode tot iets moois had geleid. En mooi dat werd het! Met ervaringsdeskundige Youri Fransen als coach werden de tien onderdelen, verdeeld over twee dagen, naar grote tevredenheid afgewerkt. Met persoonlijke records op maar liefst zes onderdelen en een eindscore van 6443 punten werd Rick 2e in de categorie U18 en is hij verzekerd van deelname aan het NK-meerkamp U18 dat op 4 september plaatsvindt in Assendelft. Al met al een grandioos mooi weekend waarin de atleten toe hebben kunnen werken naar de grote wedstrijden die gaan komen aan het eind van de
Advertentie