Sport

Junioren atletiek met veel ups en soms een down

De landelijke voorronden van de competities lopen op hun einde. Zo werden op 30 juni landelijk de finaleplaatsen voor C en D junioren verdeeld. Zeewolde reisde af naar Soest om daar de laatste wedstrijd in de poulefase te doen. De jongens D-junioren stonden met één been in de finale. Van de 217 teams stonden ze op een knappe 11e plek, waarbij de top 12 naar de finale mag. Door blessureleed was het team deze 3e wedstrijd niet compleet, en moesten ze ondanks de geweldige inzet, de finaleplaats overlaten aan een andere ploeg. Ze eindigden overigens op een nog steeds fantastische 17e plek.

Het tweede team van de jongens D-junioren boekte een mooie vooruitgang tijdens de serie wedstrijden en eindigden 187e, ondanks het feit dat het team niet volledig bezet was. Het meiden team van de D-junioren steeg in de laatste wedstrijd naar een landelijke 113e plek, van de 218 teams. De jongens C-junioren zijn 71e geworden landelijk. Ten opzichte van een 98e plek vorig jaar, is dat een erg mooie vooruitgang.

Twee spannende dagen

Afgelopen weekend kwamen Thomas Bos, Jouke Westerhof, Rick van der Meer en Jari van der Voorn uit op de meerkamp in Schoonhoven. Na twee spannende dagen stond de teller op 21 PR's van de in totaal 31 afgewerkte onderdelen. Een superscore! Van der Meer eindigde zijn meerkamp met de beste 1000 meter ooit gelopen en voor het eerst onder de 3 minuten. Met die tijd staat hij 9e van alle junioren C1 in Nederland. Alle vier de atleten behaalden ook een persoonlijk record op het puntentotaal van de meerkamp. Van der Meer werd tweede op de meerkamp met 4633 punten, wat hem op een 10e plek landelijk op de ranglijst bezorgt van de junioren C1. Thomas Bos werd 5e in zijn categorie, Jari van der Voorn 7e.  

Junioren atletiek met veel ups en soms een down
Advertentie