Sport

Kersttoernooi van badmintonners gemoedelijk en gezellig

Terwijl buiten de zoveelste plens regen van dit najaar naar beneden kwam, was het dinsdagavond 19 december in ’t Baken heel wat plezieriger. De activiteitencommissie van de plaatselijke Badminton Club Zeewally organiseerde een Kersttoernooi en had de sporthal omgetoverd in een sfeerrijk geheel met gedempte verlichting, kerstversierselen aan de netten en vrolijke kerstmuziek op de achtergrond. Maar nog meer sfeer ontstond doordat veel spelers, junioren en senioren in een kerstoutfit op de speelvelden stonden. 

Ditmaal waren het niet alleen leden dit hun geliefde spelletje speelden, maar zij mochten ook een introducee meenemen. Daaraan werd volop gehoor gegeven en zo was de totale opkomst boven verwachting. Zo’n 70 spelers/speelsters werden middels ‘tossen’ door trainer Hans willekeurig aan elkaar gekoppeld.

Het toernooi begon al om 19:00u om ook de jongste spelers mee te laten doen. En die jeugdleden hadden er duidelijk zin in. Zo sloegen jong en oud, ervaren en minder ervaren, menig shuttletje over de met kerstballen en slingers behangen netten. 

Overigens had de avond nog wat extra’s in petto. Voordat dat de eerste partijtjes begonnen, werd de op die dag jarige Els enthousiast toegezonden door alle aanwezigen. En in de pauze volgde de uitreiking van de beloningen aan de jeugdspelers die geholpen hadden bij het verkopen van loten voor de Grote Clubactie. De club had daaraan nog een wedstrijdje verbonden voor de beste 3 verkopers. Jayson (1e), Duco (2e), en Dean (3e) waren de beste verkopers en mochten een fraaie extra attentie en applaus in ontvangst nemen. 

In de pauze werd in het Sportcafé door Enrique frisdrank, glühwein of chocolademelk geschonken. Daarna werd in de sporthal de traditionele groepsfoto gemaakt. Vervolgens werd er nog een uurtje stevig door gebadmintond en aan het eind kreeg Saskia, met de beste Kerst outfit, als prijs een sporttas uitgereikt. Al met al kon de badminton club op een geslaagde avond terugkijken.

Geïnteresseerd in badmintonnen in Zeewolde? Kijk op www.zeewally.nl voor speeltijden en locaties, hoe lid te worden, aanmelden voor proefles etc. Van harte welkom!

Advertentie