Sport

KV Wolderwijd/DYZLE 1 pakt koppositie

Terwijl half Nederland afgelopen zaterdag naar de achtste finale van het WK keek, moest KV Wolderwijd/DYZLE 1 aantreden in en tegen Huizen.

In een gewijzigde opstelling, mogelijk door een ruimere selectie, was het aanvankelijk KV Huizen dat de toon zette. In de eerste helft waren er veel slordigheden waarneembaar in het spel van de Zeewoldense korfballers. In eerste instantie ging de wedstrijd gelijk op, maar toch was het Huizen dat met een 10-7-voorsprong de rust in ging.

In de rust werd aangedrongen op de noodzaak om direct aan te haken. Koud uit de kleedkamer was het echter Huizen dat de eerste treffer liet aantekenen, maar door meer scherpte een felheid werd de achterstand ongedaan gemaakt. Met nog acht minuten te gaan, stond er 12-12 op het scorebord. Vanaf dat moment was KV Wolderwijd/DYZLE de bovenliggende partij.

KV Wolderwijd/DYZLE 1 pakt koppositie

Na een zinderende slotfase werd uiteindelijk een 15-16-overwinning behaald door een score in de voorlaatste minuut. Een terechte beloning voor een met name in de tweede helft sterk collectief optredend KV Wolderwijd/DYZLE.

Volgende week speelt KV Wolderwijd/DYZLE 1 wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen RDZ in Zeist.

Doelpuntenmakers. Rick Bultman (6), Jouke Engelsman (3), Maarten Bolt (2), Jan Hoekstra (2), Lynn Scharft, Irissa Pape en Anneleen Links.

Advertentie