Sport

KV Wolderwijd komt tekort in eerste thuiswedstrijd

Na de competitiestart vorige week in Linschoten tegen kampioenskandidaat LUNO, stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van Wolderwijd/DYZLE op het programma tegen De Eemvogels uit Soest. Een tegenstander die vorige week de eerste competitiewedstrijd met miniem verschil verloor. Een mooie test om te kijken waar het team stond.

Het was de tegenstander uit Soest die in de openingsfase het initiatief nam, maar door twee afstandschoten werd de stand na 12 minuten weer gelijk getrokken (2-2). Via een 3-4 tussenstand namen de Eemvogels met drie doelpunten afstand en werd de ruststand bepaald op 3-7.

KV Wolderwijd/DYZLE komt tekort in eerste thuiswedstrijd

In deze fase van de wedstrijd had Wolderwijd/DYZLE vooral problemen met het lengteoverwicht van de Soester heren en werden er verkeerde keuzes gemaakt, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Met wissels kort voor rust en in de rust werd geprobeerd het tij te keren.

Na rust was het direct Eemvogels dat de stand op 3-8 bracht maar door twee doelpunten in een kort tijdsbestek werd weer aangehaakt. Het lukte echter niet het gat te dichten: drie tegendoelpunten zorgden voor een (onoverbrugbaar) verschil van 6 doelpunten halverwege het tweede bedrijf. De hoop op een positief resultaat ebde weg waarna de wedstrijd voortkabbelde en leidde tot een eindstand van 7-16.

Glashelder was het dat in de wedstrijden meer energie geleverd moet worden om tegenstanders op dit niveau te lijf te gaan. Zeker in deze fase van de competitie waarin het verschil tussen de nummer 3 en de nummer laatst nog maar 2 punten bedraagt. Volgende week volgt een nieuwe kans wanneer Wolderwijd/DYZLE moet afreizen naar Noordwijk om daar aan te treden tegen Fluks, een van de twee teams zonder puntverlies.

Doelpuntenmakers Woldrewijd/DYZLE: Demi Ernsten (3), Matthijs Mulder (2), Timon Vonk en Rick Bultman.

Advertentie