Sport

KV Wolderwijd organiseert zeer succesvol NK Korfbal in Zeewolde

Met een fantastische finale, compleet met verlenging, als toetje heeft KV Wolderwijd een prachtig NK Korfbal B-jeugd opgeleverd.

Met behulp van ruim 60 vrijwilligers is er ruim 10 weken lang naar deze dag toegewerkt. En met succes. De 8 teams uit alle windstreken van Nederland en de ruim 600 toeschouwers beleefden een mooie dag op de velden van KV Wolderwijd in Zeewolde.
Vanaf vrijdag stond op sportpark de Horst alles in het teken van het NK Korfbal 2022. De opbouw van de velden, de briefing van de vrijwilligers, de catering en de overige zaken waren allemaal in een strak schema uitgezet.
Op de zaterdag waren de vele vrijwilligers vanaf 7:00 uur in touw om het toernooi in goede banen te leiden. Een verkeersplan, compleet met eigen bebording, EHBO, een horecaplein, de kleedkamers en de ontvangst waren tot in detail uitgewerkt.
Vanaf 9:15 uur kwamen de eerste teams binnen, om 10:40 uur werden de teams voorgesteld en precies om 11:00 uur begonnen de eerste wedstrijden.

KV Wolderwijd organiseert zeer succesvol NK Korfbal in Zeewolde

Uiteindelijk speelden om 15:45 Dindoa B1, uit Ermelo, en Velocitas B1, uit Leiderdorp, in de finale om het Nederlands Kampioenschap.
Er moest uiteindelijk een verlening van 2x 5 minuten aan te pas komen om de winnaar te bepalen. In deze zenuwslopende verlening trok Dindoa B1 aan het langste eind en mag zich het komende jaar Kampioen van Nederland noemen. Gefeliciteerd!

"Met trots kijken we als KV Wolderwijd terug op een prachtige dag waarbij we en korfbal, als mooie sport, maar ook Zeewolde als sportgemeente op de kaart hebben kunnen zetten."
De vele positieve reacties van de bezoekers zorgden voor een goed gevoel. Voor KV Wolderwijd smaakt dit zeker naar meer.

Uiteraard had dit evenement niet plaats kunnen vinden zonder de hulp van de vele sponsoren. Hoofdsponsor DYZLE uit Almere, Flevo Finance, Trendy Wood Shop, Bakker Bart, AVH Audio, Jonker Schilderwerken, KorfbalTotaal.nl en Vandemoortele willen we dan ook van harte bedanken.

Advertentie