Sport

Maak kennis met hardlopen

Altijd al eens willen hardlopen? Loopgroep2000 geeft je de kans. Op dinsdag 7 september begint zij met haar beginnerscursus hardlopen.

"Iedereen kan het", zegt Henk Mentink, trainer van beginnende hardlopers. Mensen die willen proberen of het hardlopen iets voor ze is, nodigt hij daarom van harte uit. "Je kunt van nul naar vijf kilometer hardlopen in twee maanden, mits je maar dat tempo loopt dat bij je past."

Maak kennis met hardlopen

Vijf kilometer hardlopen


Tijdens de eerste les mogen de deelnemers zes of zeven keer één minuut hardlopen met telkens een wandelpauze van drie minuten ertussen. Tevens wordt de loopstijl uitgelegd en worden adviezen gegeven over hardloopschoenen en hardloopkleding. "In twee maanden wordt je conditie beter en ga je je fitter voelen door de bijbehorende oefeningen." De cursus wordt na twee maanden afgesloten met een vijfkilometerloop, aarmee je een medaille kunt verdienen.

De trainingstijden van de beginnerscursus van Loopgroep2000 zijn op dinsdag en donderdag van 19.30 tot 20.30 uur. "We verzamelen en vertrekken vanaf de parkeerplaats van de voetbalvereniging Zeewolde", legt Mentink uit. "Kun je een keer niet meedoen, dan krijg je een schema digitaal toegestuurd."
Kijk voor meer informatie op www.loopgroep2000.nl.

Advertentie