Sport

Medaille én chocolademedaille voor hockeykampioenen

In sporthal Het Baken zijn de Zeewoldense hockeysters van MO12-1 zaalhockeykampioen geworden. De ploeg van coach Pleun Wander was zondag te sterk voor achtereenvolgens Loenen MO12-2 en Almeerse MO12-4; genoeg voor het kampioenschap in de tweede klasse. De kracht van het team? “Ze hebben een hoop lol met elkaar en dat is een voorwaarde om tot goede prestaties te komen”, zegt Wander.

In de goed bezette thuishal moest het gebeuren. “Maar er zat wel wat spanning in de benen”, zag Wanders. “Door een fout achterin kwamen we in de eerste wedstrijd al snel op achterstand.” Maar de Zeewoldense meiden herpakten zich snel tegen Loenen. “Enkele minuten later was het alweer 2-1 voor ons.” Uiteindelijk liep HCZ MO12-1 uit naar 6-1.

Medaille én chocolademedaille voor hockeykampioenen

Doordat deze eerste horde was genomen, kon bij een goed resultaat tegen Almeerse de kampioensvlag in top. De thuisspeelsters namen snel een voorsprong, maar lieten daarna de teugels dermate vieren, zodat de gasten langszij konden komen. Dat gold als wake-upcall, want de Zeewoldense hockeysters trokken deze wedstrijd met 4-1 naar zich toe.

HC Zeewolde MO12-1 bestaat uit Lieke Batelaan, Jasmijn Beijers, Liz van Dasselaar, Liv van der Moolen, Lisan Nieuwenhuis, Mila van Opijnen, Juliette Ruizendaal, Rosalie Schuringa, Zoë van de Steeg, Lotte van der Velde, Sophie Vrij, Charlotte Wander en Loïs van de Weg. “We hebben als team een topprestatie geleverd”, vindt Pleun Wander. “Ik heb niemand die er heel erg bovenuit steekt, maar ook niemand die achterblijft. Ze gunnen elkaar alles.” En ‘zijn meiden’ kunnen het ook heel goed vinden met elkaar. “In de pauze tussen de twee wedstrijden in spelen ze regelmatig verstoppertje met elkaar.”

Het kampioenschap werd groots gevierd in Het Baken. “De meiden hebben van de club medailles gehad en ik heb ze zelf een chocolademedaille en een zakje chips gegeven."

Advertentie