Sport

Meld sporters met bijzondere prestaties aan voor het sportgala

Na twee jaar succesvolle digitale sportgala’s zal de komende editie als vanouds in The Lux zijn, aldus bestuurslid René van Schajik bij afwezigheid van voorzitter Stan Stokvis.

Vorig jaar zou de jubileumeditie plaatsvinden, Corona gooide echter roet in het eten. Dus het extra feestelijke tintje zal bij de 36ste editie worden toegevoegd.

Stichting Sportgala roept Zeewoldenaren, bestuurders en sporters op om vanaf medio september weer voordrachten te mailen in de categorieën: sportploeg, sporttalent en sportvrouw- en man. Ook het ultieme voorbeeld vrijwilliger bij een organisatie kan aangemeld worden, want zonder vrijwilligers geen verenigingsleven.

Meld sporters met bijzondere prestaties aan voor het sportgala

Het is altijd spannend of eenieder de moeite neemt een aanmelding te doen. Alle besturen van sportverenigingen worden ook aangeschreven. Op elk niveau kunnen er goede en aansprekende prestaties geleverd zijn, die zeker aangemeld kunnen worden. Stichting Sportgala is ook op zoek naar bijzondere sporten die niet zo voor de hand liggen. Denk eens aan x-fit, parasailen, schaatsen en tal van andere sporten. De Volkskrant berichtte juni 2020 dat er in Nederland minimaal 323 sportsoorten worden beoefend. Zo heb je bijvoorbeeld naginata. Dit blijkt zwaardvechten van Japanse origine te zijn om maar wat te noemen. "Zelf heb ik bij VV Zeewolde ooit een speler in mijn elftal gehad die aan diabolo deed en bleek dat je daar behoorlijk voor moet trainen. Dat geeft gelijk aan dat er volgens mij veel ‘onbekende sporten’ door Zeewoldenaren worden bedreven en dat horen wij graag. Wij zetten deze sport dan graag kort in de schijnwerper." aldus de organisatie.

Als organisatie blijft het de uitdaging een feest te creëren op een dusdanige wijze dat de sporters centraal blijven staan. Hier zijn enthousiaste vrijwilligers voor nodig. Stichting Sportgala is een vrij jong bestuur met  één ouder betuurslid van 64 jaar. Het bestuur wil ook jong blijven en zoekt nieuwe bestuursleden. Door de taakverdeling ervaart het huidige bestuur het niet als belastend in tijd en inspanning.

De volgende functies worden gezocht:

  • Content/sociale mediamedewerker met ervaring in het maken van korte filmpjes en met Facebook en Instagram.
  • Secretaris, als spin in het web.
  • Penningmeester en dit hoeft niet als professional zijn, maar wel gedreven om er iets van te maken.

De volgende editie van het Sportgala Zeewolde staat gepland op zaterdag 21 januari 2023 in The Lux, voor het nomineren kan je een email sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En dit kan ook voor het aanmelden als betuurslid.

Advertentie