Sport

NK Knikkeren 2019, Rowin prolongeert zijn titel en is knikkerkampioen van Zeewolde!

Woensdag 22 mei vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren plaats in de gemeente Zeewolde. Bij Sportpark de Horst gingen circa 40 kinderen de strijd met elkaar om zich te kronen tot knikkerkampioen van de gemeente Zeewolde.

De kinderen streden voor een ticket voor de grote knikkerfinale op 29 juni in Ouwehands Dierenpark Rhenen én om de titel: ‘Knikkerkampioen van de gemeente Zeewolde’. Na verschillende poulewedstrijden en een spannende knock-out fase, wist Rowin zijn titel te prolongeren en voor het tweede jaar op rij knikkerkampioen te worden van de gemeente Zeewolde.

Rowin en Pim (2e) werden in de finale toegejuicht door het aanwezige publiek. De zonnige finale ontwikkelde zich tot een zeer spannende wedstrijd. Pim stond tot kort voor tijd met één knikker voor, maar uiteindelijk wist Rowin zijn zenuwen onder bedwang te houden en de 10e, en dus de beslissende, knikker in het potje te knikkeren. Hij mocht vervolgens plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. Naast een ticket voor de finale, nam hij opnieuw de grootste beker mee naar huis.

Niet alleen was er een prijs voor Rowin en Pim, ook Daan (3e) en Demi (4e) vielen in de prijzen en kregen een mooie beker mee naar huis. Daan knikkerde in de kleine finale de 10e knikker in het potje en wist daardoor Demi net aan te verslaan. Deze 4 kinderen, en de overige kinderen uit de top 16, plaatsten zich voor de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Deze deelnemers hebben zich direct geplaatst voor de finaleronde. Alle andere deelnemers uit de gemeente Zeewolde, én uit de rest van Nederland, kunnen zich nog inschrijven voor de voorronde voorafgaande aan de finale van het NK Knikkeren op 29 juni in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Deze inschrijvingen verlopen via de website: www.nkknikkeren.nl.

*M.d.a.: Jos Oostendorp (foto's) en
Bryan van Weerdenburg (foto's en verslag)

Meer foto's vindt u op de LOZ Facebookpagina.
NK Knikkeren 2019 Zeewolde
Advertentie