Sport

Oprichting Vereniging 'Kom bij de Boer' een feit

Met de oprichting van de vereniging “Kom bij de boer” ontstaat een verbinding tussen boeren en burgers. Door een bezoek van schoolklassen aan de educatieboer, kunnen kinderen het boerenleven en het agrarisch landschap ontdekken en beleven. Daarmee wordt de kennis vergroot over hoe voedsel wordt geproduceerd. Hiermee zullen kinderen leren om later zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Met 7 enthousiaste bestuurders is vereniging “Kom bij de boer” sinds 20 september jl. opgericht voor het aanbieden van boerderijeducatie voor scholen in Flevoland. Voorzitster Jacobina Hoekstra: “We zijn nu officieel een vereniging met boeren die graag schoolklassen op hun boerderij welkom heten en een mooie leerzame boerderijles willen laten beleven. Onze vereniging is volop in beweging, we zijn nu bezig met het ontwikkelen van eigen logo en een website zodat we zichtbaar zijn. In het najaar gaan tien nieuwe boeren de training Belevend Leren van “Boerderij Educatie Nederland” volgen om ook educatieboer te worden, zodat er meer kinderen kunnen genieten van een boerderijles in Flevoland“.

Oprichting Vereniging 'Kom bij de Boer' een feit

“Ons doel is om elk kind minimaal één keer tijdens de basisschooltijd een boer te laten bezoeken,” aldus de enthousiaste voorzitster “Gezamenlijk hebben we allemaal de passie dat we graag willen vertellen en laten zien waar het eten vandaan komt en hoe gewassen worden geteeld en melk wordt geproduceerd.”

Vereniging Kom bij de Boer bestaat uit educatieboeren uit de gemeente Zeewolde, de gemeente Dronten en de gemeente Noordoostpolder & Urk. “Kom bij de Boer” is te volgen via Instagram en Facebook. Vereniging Kom bij de Boer maakt onderdeel uit van het voedseleducatie-project in Flevoland. Dit project is mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provinciale coalitie DuurzaamDoor & het landelijke programma Jong Leren Eten en is uitgevoerd in samenwerking met de Flevolandse gemeenten.

Vereniging Kom bij de Boer is aangesloten bij het platform van “Boerderij Educatie Nederland”. Basisscholen (groep 3 tot en met 8) kunnen een reservering maken via de website van IVN Natuureducatie: https://www.ivn.nl/boerderijeducatie-flevoland.

Advertentie