Sport

Opstartcursus loopt eerste 5km

Afgelopen zaterdag was het zover voor de opstartgroep van Zeewolde Atletiek. 5km aaneengesloten hardlopen. Net deze zaterdag besloot het winterweer zich iets terug te trekken en plaats te maken voor een stormachtige herfstdag. De 14 aanwezige deelnemers lieten zich hier niet door weerhouden, evenals enkele familieleden en vrienden die kwamen aanmoedigen.

Opstarters AV Zeewolde, 5km

Er werden zelfs prachtig mooie tijden genoteerd, zoals een 26:13 voor Ite Meints, 26:29 voor Ger Westland en 26:49 voor Jeroen Visser. Andere deelnemers waren Syb de Boer, Luc en Tineke Haak, Bert de Kieft, Esther Luth, Ellen Slaman, Annemieke Versteeg, Rebecca Voerman, Wilja Wiersma, Jolanda van Zuijlen en Henk Voerman.

Onderbegeleiding van de trainers van Zeewolde Atletiek werd er 12 weken lang twee keer per week getraind. 'Met 12 weken kunnen we ons een rustige opbouw veroorloven', vertelt hoofdtrainer Robin Bruil. 'Daarmee kan het lichaam rustig wennen en voorkomen we blessures. Wie een keer niet kan, kan op eigen gelegenheid lopen en daarvoor gebruik maken van de trainingsschema's'. Begin 2019 start de vereniging met een nieuwe opstartgroep. Maar ook individuele trajecten zijn mogelijk bij de vereniging. Neem daarover eventueel contact op met hoofdtrainer Robin Bruil: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

*Foto: Opstarters aan de start van hun eerste aaneengesloten 5km

Advertentie