Sport

Podiumplaats op NK Meerkamp atletiek

Afgelopen weekend was het Omnisportcentrum in Apeldoorn het toneel van het NK Meerkamp. Tijdens deze nationale indoorwedstrijd proberen atleten verdeeld over twee dagen op totaal 7 voorgeschreven onderdelen zoveel mogelijk punten te behalen.

Het was Zeewolde Atletiek gelukt om maar liefst twee atleten te plaatsen voor de 16 beschikbare startplaatsen. Zowel Aaron Bos als Jonathan van Lien was het gelukt om zich te kwalificeren voor deze prestigieuze wedstrijd in de mannen U18 categorie. Dag één begon sterk met persoonlijke records op de 60 meter sprint. Bij het verspringen verbeterde Van Lien het clubrecord naar 5,95 meter. De dag werd na het kogelstoten afgesloten met polsstokhoogspringen, waar beide mannen opnieuw een persoonlijk record op behaalden. Bos zette hier bovendien de 2e prestatie van de dag neer met een hoogte van 3,95 meter.

Podiumplaats op NK Meerkamp atletiek

Dag twee begon wat stroef met 60m horden. Bij het hoogspringen deden beide mannen al betere zaken, om allebei af te sluiten met voor ieder een persoonlijk record op de 1000 meter. Bos rekende af met de concurrentie achter zich, en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Van Lien bereikte de 7e plaats. Beide atleten, trainers en achterban kijken terug op 2 fantastische dagen waarop Zeewolde Atletiek zich uitstekend heeft geprofileerd binnen meerkampend Nederland.

Het aankomende weekend komen Bos en Van Lien uit op de NK U18/20 voor de losse onderdelen. Van Lien op het kogelstoten en polsstokhoogspringen, en Bos op het hoogspringen en polsstokhoogspringen.

Advertentie