Sport

Prima prestaties paretriatleten

Wat een succes! De TVZ-wedstrijdcommissie wist in deze ‘cancelled cultuur’ tegen de stroom in toch een wedstrijd op de mat te leggen waar maar liefst 120 triatleten op af kwamen als beren op honing. Leuke opsteker voor de wedstrijdcommissie onder de bezielende leiding van Michael Sleijster en Hans Olde Hengel, want ook al wordt de Pareltriathlon als een kleine wedstrijd weg gezet tegenover bijvoorbeeld de Zeewolde Endurance, het vele vrijwilligerswerk is er slechts iets minder om.

Prima prestaties paretriatleten

De Pareltriathlon is inmiddels een gevestigde naam op de TVZ wedstrijdkalender. Eerder begonnen als estafette-triathlon bij de Rode Schuur als afsluiter van het seizoen, waar de organisatie de teams nog samenstelde, verhuisde het na een korte tussenstop bij RCN in 2009 als familie- en vrienden estafettewedstrijd naar de Groenewoudseweg. En mochten er voorzichtig ook solisten deelnemen, waarbij dit onderdeel groter groeide dan de estafette en zorgde Covid-19 dit zelfs voor de doodsteek van dit trio-evenement.

Gelukkig blijkt de Pareltriathlon zelf zeer levensvatbaar. Zelfs de reparatiewerkzaamheden aan de ogenschijnlijk door een aardbeving getroffen asfaltlaag kon deze jaargang niet verhinderen. De vondst om via het fietspad aan de rechterzijde langs camping ‘de Parel’ – waar de linkerzijde richting de Flediteweg meer voor de hand liggend leek om daar het originele parcours weer op te pakken – richting de Bosruiterweg en de Bloesemlaan te koersen, viel sterk in de smaak. Sterker, het bleek gewoonweg een schot in de roos. Maar eerst naar het zwemmen….

Het leken de rolling waves van een Ironman wedstrijd wel. Klokslag 10:00 uur dook de eerste shift van 5 atleten het nog donkere water in. Mooi eerbetoon dat de voorzitter van TVZ, Thomas van den Hof, hier onderdeel van uitmaakte.
De eer voor de allereerste die de mooi ontworpen watertrap mocht bestijgen na 600m genieten van de heerlijke watertemperatuur was echter Daan van Oosten, kersvers lid van het TVZ_triathlonteam, als vanouds gesponsord door Paramedische Centrum Luxor, die ook als vanouds de EHBO deze hele dag verzorgde. Daan kwam ook als allereerste van de fiets af, maar kon niet verhinderen dat teamgenoot Casper van Dam (uit Harderwijk) de snelste ochtendtijd klokte na 1:03:50. Daan was nog wel drie luttele seconden sneller dan snelste middagman Remon Hemmes (1:04:20) uit Nunspeet. Waarmee en passant het regionale karakter van deze wedstrijd onderschreven is.

Er was ook een hele grote verrassing deze dag. De dameswedstrijd werd gewonnen door de Limburgse Robin Dreyling. De eindtijd van deze zeer talentvolle juniore was echter 1:02:29, waarmee zij de overall winnaar van de Pareltriathlon 2020 werd. Hoe prettig zal haar gevoel geweest zijn op de terugweg naar Born, als je weet dat je 56 mannen geklopt hebt?? En dat je hebt gelezen dat de organisatie de prijs bij je thuis komt bezorgen??
Robin werd overigens vorig jaar derde op het NK Junioren sprinttriathlon.
De in de triathlonwereld eveneens bekende Ilona Eversdijk legde beslag op de tweede plaats (1:04:53, en vijfde overall waarmee en passant onderschreven is dat de kwaliteit van de dameswedstijd bijzonder hoog lag) en Maaike Telkamp werd derde.

Na afloop kon er geen enkele wanklank uit de monden van de deelnemers genoteerd worden. De wedstijd was perfect georganiseerd, het weer was perfect en de sfeer zeer sportief. Heerlijk om in 2020 weer een wedstrijd te kunnen afwerken!!

Zie hier alle foto's gemaakt door Lokale omroep Zeewolde.

Advertentie