Sport

Rosalie van Vliet: Op weg naar de top van de schaatswereld

Rosalie van Vliet is al volop bezig met het nieuwe schaatsseizoen dat in september begon.

Tijdens het radioprogramma LOZ Sport gaf zij inzicht in haar dagelijks leven, ambities en de toekomst. Van Vliet die voor haar sport nu in Enschede woont maar uit Zeewolde komt, waar haar ouders nog steeds wonen, staat nu al bekend om haar schaatsprestaties die ze behaald heeft bij TalentNed onder leiding van Gerard Kemkes.

Hoewel ze momenteel in de juniorencategorie schaatst, heeft Van Vliet al enkele opmerkelijke prestaties geleverd. Ze heeft haar eerste wedstrijden van het seizoen al in september gereden en een persoonlijk record neergezet op de 1500 meter.

Rosalie vavn Vliet in haar kamer

Haar specialiteit ligt bij de 1500 meter en de 3 kilometer, maar ze schaatst ook kortere afstanden voor allround toernooien.

Aankomende Wedstrijden

Rosalie kijkt vooral uit naar het komende weekend. Dat is de Holland Cup in Deventer, daarmee kan ze zich dan plaatsen voor het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf, dat eind oktober plaatsvindt.
Daarna gaat ze de World Cup Schaatsen voor junioren en de WK wedstrijden voor junioren. Daarvoor zal ze ook moeten afreizen naar Italië en Japan.

Leven naast het Schaatsen

Ondanks haar drukke trainingsschema, maakt Van Vliet ook tijd voor haar studie sportmarketing in Deventer. Ze benadrukt het belang van ontspanning en brengt graag tijd door bij haar ouders tijdens haar wekelijkse rustdag.

Ambities voor de Toekomst

Haar doelen voor het seizoen zijn helder: zich plaatsen voor de Junioren World Cup en het Junioren WK, beide gepland voor de komende maanden. Deze wedstrijden vormen de opstap naar haar ultieme droom: deel uitmaken van een topteam en uiteindelijk de Olympische Spelen bereiken.

Advertentie