Sport

Spinning event levert bijna 800 euro op voor Alp d'Huzes

In Zeewolde hebben afgelopen zaterdag 30 deelnemers deelgenomen aan een spinningevenement georganiseerd door het team Climb 4 Cure. Dit team neemt in juni deel aan Alpe d'Huzes, een sportief evenement om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Het evenement vond plaats bij Next Level, waar onder leiding van Jan Brouwer de deelnemers zich flink in het zweet werkten. Gezamenlijk wisten ze  bijna 800 euro op te halen voor het goede doel.

Team Climb 4 Cure heeft een duidelijk doel voor ogen: ze willen bereiken dat kanker niet langer een fatale ziekte is, maar eerder een aandoening die goed te behandelen is of als een chronische ziekte te dragen is. Om dit te bereiken, is er nog veel onderzoek nodig, en daarom zetten ze zich in voor Alpe d'Huzes.

instructeur voor  de klas met spinning deelnemers

Marc en Nicole, initiatiefnemers van het team, hebben in 2021 de berg beklommen ter nagedachtenis aan hun dierbare moeder en tante Ciska. Deze emotionele reis heeft hen geïnspireerd en gemotiveerd om anderen te betrekken bij hun passie. Vrienden, familie en collega's zijn dit jaar als wandelaars, fietsers en vrijwilligers toegetreden tot de twee teams die zijn gevormd. Iedereen heeft helaas ervaring met de impact van kanker.

Het team Climb 4 Cure ziet Alpe d'Huzes als een kans om gezamenlijk grenzen te overwinnen, individuele doelen te behalen en prestaties te vieren. Ze streven naar het ultieme doel: "We Climb 4 Cure!"

Alpe d'Huzes is een bijzonder evenement waar 5000 deelnemers op de eerste donderdag van juni de Alpe d'Huez beklimmen, fietsend, hardlopend of wandelend. De bergweg telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang, met een hoogteverschil van 1100 meter en een gemiddelde stijging van 7,9%. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het evenement wordt volledig gerund door vrijwilligers, van beveiligers tot artsen, allemaal dragen ze bij aan dit nobele initiatief.

Check voor meer informatie over het team de website opgevenisgeenoptie.nl

Advertentie