Sport

Turners Jonathan en Hank op NK

Zaterdag 15 April vond het NK turnen heren 3e divisie plaats in Purmerend. Zeewoldenaren Jonathan Porteous en Hank Hendriks waren hier om Zeewolde te vertegenwoordigen.

De mannen turnen bij de heren selectie van Olympia Harderwijk. Jonathan was een heel groot kanshebber op de titel. Helaas ging deze na geweldige oefeningen toch net aan zijn neus voorbij met 0,6 punt verschil. Hij turnde hele mooie oefeningen met een hoge moeilijkheid maar de handstand op vloer werd niet lang genoeg aangehouden en een extra zwaai en kromme armen hebben hem dus de kop gekost en hierdoor werd hij 5e.

Ook Hank turnde een hele mooie wedstrijd en stond heel lang in de top 10. Helaas kwam hij niet uit in zijn aanloop op sprong waardoor zijn sprong mislukte en ging de salto mis op rek. Twee grote fouten waardoor hij 23e werd. Desondanks toch 2 geweldige prestaties.

Porteus staat in de ringen waardoor het op z n kop lijkt

Waar honderden jongens dit seizoen starten wisten ze toch maar 5e en 23e te worden van heel Nederland. Voor de mannen zit het wedstrijd seizoen erop. Zij gaan nu hard aan de slag voor het nieuwe seizoen. \

Open training

Olympia Harderwijk houdt op zaterdag 22 April nog een open training waarbij jongens het turnen mogen uit proberen en waar turners Jonathan, Hank, Roderick en Lenn uit Zeewolde ook wat demonstraties geven. Ook jongens uit Zeewolde zijn van harte welkom. Wil je meedoen stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l.

Advertentie