Sport

Turntrots: Jonathan Porteous en Hank Hendrikx uit Zeewolde op NK turnen heren

Dit weekend vond het NK turnen heren plaats in Alkmaar. Turners Jonathan Porteous en Hank Hendrikx uit Zeewolde deden hier aan mee. Beide mannen turnen bij Olympia Harderwijk. Jonathan kwam dit jaar voor het eerst uit bij de senioren. Een pittige categorie waar over het algemeen hoge D scores (moeilijkheid) wordt geturnd.

Ook Jonathan heeft al veel oefeningen met een hoge moeilijkheid maar turnt zijn element nog niet altijd consistent genoeg waardoor ze niet altijd even goed lukken. Zo lande hij zijn dubbel salto op vloer niet en viel hij op voltige en lukte zijn handstand hele draai niet op brug. Maar desondanks draaide hij een strakke wedstrijd met een geweldige rek oefening vol reuzen en een dubbel salto af en werd 17e van Nederland. Zondag turnde hij ook nog met zijn team een mooie wedstrijd en hier werd hij 5e. Hank Hendrikx deed mee met de junioren 2.

v.l.n.r. Hank Hendrikx , Jonathan Porteous
Ook hij turnde een mooie wedstrijd maar schoot nog wat tekort in zijn D score en E score (uitvoering). Voor beide jongens zit het wedstrijd seizoen er nu op en kunnen ze hard gaan trainen voor het nieuwe seizoen waar ze beide nog een jaar in dezelfde categorie mogen uitkomen. Wel draaien ze in juni nog een clubkampioenschap waar er een grote kans is dat Olympia weer een Zeewoldense clubkampioen krijgt.
Advertentie